Treasure Games

treasure games ținutul buzăului

primul reality-show
în social media
din românia

24 - 28 iunie comunități meșteșuguri gastronomie patrimoniu natural antreprenori

mai mult

PENTRU NATIVII DIGITALI CARE VOR SĂ DEA
SENS VâNĂTORILOR DE COMORI

Pregătim o vânătoare de comori… aparte, un joc urban de weekend, pe chill și fun, în care indiciile fac parte din cele trei mare teme abordate de #cronicaridigitali: COMUNITĂȚI, MEȘTEȘUGURI, GASTRONOMIE, PATRIMONIU NATURAL & ANTREPRENORI. Un eveniment care se vede în ONLINE!

TREASURE GAMES ȚINUTUL BUZĂULUI


Primul reality-show în Social Media din România va avea loc în Ținutul Buzăului, declarat Geoparc Internațional UNESCO.

• Cronicari Digitali, brandul cultural creat de Zaga Brand și Asociația Humart, organizează primul reality-show în Social Media din România între 24-28 iunie
• 10 creatori de conținut vor explora, timp de 5 zile, sub forma unui concurs care poate fi urmărit pe Instagram și Facebook, locurile speciale din Ținutul Buzăului
• Vineri, 24 iunie, creatori de conținut apreciați pentru modul în care au adunat comunități active în jurul lor, vor porni explorarea chiar din orașul Buzău
• Câștigătorii primului reality-show în Social Media din România vor fi cunoscuți în luna septembrie, când pe canalul de YouTube Cronicari Digitali se va lansa oficial seria video „Treasure Games in the Park”

Vulcanii noroioși, domurile de sare, focurile vii, trovanții de la Ulmet, așezările rupestre și chihlimbarul roșu de la Colți sunt printre cele mai renumite atracții din Ținutul Buzăului. Alături de locurile și obiceiurile mai puțin cunoscute din Ținutul Buzăului, toate vor reprezenta provocări pentru 10 creatori de conținut care pornesc pentru 5 zile alături de comunitățile lor, via Instagram, să descopere frumusețea autentică a Buzăului, într-un proiect unic realizat prin Cronicari Digitali, brandul cultural creat de Zaga Brand și Asociația Human Made Art (HUMART).

Creatorii de conținut vor porni din București către Buzău, apoi vor explora comune, sate și zone mai izolate, toate având povești speciale și peisaje instagramabile pe care orice vizitator s-ar bucura să le descopere.

1
2
3
4
5

atăt de aproape de bucurești și atât de departe de zgomot


Drumul, dar și provocările pe care participanții le au de înfruntat pe parcurs vor fi surprinse aproape 24/24 cu ajutorul unor action camera, dar și din dronă, rezultatul fiind un serial online, programat în octombrie pe canalul de YouTube.

Cei care vor urmări aventurile în Social Media vor putea decide sarcinile pe care le au de îndeplinit participanții sau jocurile la care trebuie să ia parte în mai multe puncte de pe traseu. Mai mult, vor exista concursuri inclusiv pentru cei care urmăresc „Treasure Games in the Park: Ținutul Buzăului” pe Instagram și Facebook.

Chef Liviu Lambrino va invita participanții la probe de gătit, dar și de descoperit rețete specifice acestei regiuni geografice.

„Sunt născută la Râmnicu Sărat, Buzău. De mică ascultam poveștile alor mei despre munții, izvoarele și pășunile de la noi. Geoparcul Ținutul Buzăului poate da șansa multor alți adulți și copii să spună în continuare povestea unor locuri de o frumusețe nebănuită.

La două ore de București găsești o zonă curată, neaglomerată, plină de locuri de vizitat, drumeții, de mâncare bună și oameni primitori care par ca te așteaptă doar pe tine. Sper ca Treasure Games in the Park să fie primul dintr-o serie care recomandă slow turism și turism cultural, atăt de aproape de cea mai aglomerată metropolă și atât de departe de ideea de zgomot, artificial și smog”, declară Silvia Teodorescu, coordonatorul național al Cronicari Digitali.

Pentru cei care se alătură de acasă sau de la birou la Treasure Games in the Park, gazdă le va fi jurnalistul Toader Păun, care va familiariza privitorii cu influencerii, poveștile lor, rezumatul zilelor de concurs și va lansa provocările care aduc premii pe conturile de Facebook și Instagram Cronicari Digitali.

6
7
8

viral pe instagram


Creatorii de conținut fac Ținutul Buzăului viral pe Instagram

La pas sau cu mașina, creatori de conținut vor face Ținutul Buzăului viral pe Instagram documentând aventurile lor în toate locurile speciale. Cei 10 participanți în primul reality-show în Social Media din România vor fi dezvăluiți în această săptămână pe pagina de Facebook Cronicari Digitali.

Imaginea completă a noilor aventuri gândite de Zaga Brand și Humart poate fi urmărită prin hashtagul #CronicariDigitali.

„Treasure Games in the Park: Ținutul Buzăului” se desfășoară cu susținerea Raiffeisen Bank România, Orange România, Electrolux România, a Consiliului Județean Buzău și a Primăriei Municipiului Buzău, alături de Ursus Breweries. Partener de mobilitate este Trust Motors, iar partenerul pentru video storytelling, DJI. Creatorii de conținut pornesc la drum cu Magic FM.

Despre Ținutul Buzăului

Ținutul Buzăului nu este un loc, este o experiență! Un teritoriu de dezvoltare sustenabilă care se găsește în zona de curbură a Carpaților, la tranziția dintre dealuri și munți. Este un teritoriu complet rural care se întinde pe o suprafață de aproape 1.036 km2 și coincide cu limitele administrative a 18 comune. Ținutul are o tradiție a locuirii care se întinde cel puțin până în epoca bronzului, de unde și moștenirea culturală bogată care abia așteptă să fie descoperită.

Din luna aprilie,Ținutul Buzăului a devenit al doilea geoparc din România inclus în Rețeaua Globală a Geoparcurilor (GGN), după Țara Hațegului, după un efort întins pe mai mulți ani al Universității București – Facultatea de Geologie, Consiliului Județean Buzău și al Asociației Ținutul Buzăului, lângă care au venit autoritățile locale.

9
10
11
12

TREASURE GAMES ȚINUTUL BUZĂULUI


Statutul de Geoparc Internațional UNESCO atestă teritoriul respectiv ca fiind o zonă în care se depun eforturi considerabile pentru dezvoltarea educațională, economică și socio-culturală a comunităților, în consens cu protejarea și dezvoltarea mediului înconjurător.

Mai multe informații despre locurile de vizitat și istoria acestui loc sunt disponibile la adresele https://cjbuzau.ro/colectii-vizitabile-din-geoparcul-tinutul-buzaului/ si https://tinutulbuzaului.org